|
پنجشنبه, 15 مرداد 1388 ساعت 20:18 |
 | یکی از انتقادهای بسیار خوب ریاست هیات شطرنج ساری به برگزاری مسابقات شطرنج مازندران این بوده است که در مازندران هیچ کسی سر جای خود نیست.داوران مربی می شوند. مربیان مسابقه برگزار می کنند .شطرنجبازان مفسر قوانین می شوند و........ایشان مدعی بودند که این روند را اصلاح خواهند کرد.اما در مسابقات آخر ماه ساری( 30*2)که هفته ی قبل به سرپرستی ایشان برگزار گردید اتفاق بسیار عجیبی رخ داد که در دنیا ی شطرنج بی سابقه است. |
سر داور مسابقه که همزمان طراح جداول مشکوک مسابقات استان٬مربی شطرنج٬مسئول کمیته ی اموزش!!! و.......می باشد٬این بار نیز همزمان در نقش یک بازیکن ٬ سرداور وطراح جدول مسابقات ظاهر شد.وی در یک مسابقه روبروی یکی از قهرمانان ارزنده ی مازندران و کشور قرار گرفت و در ضیق وقت شد ید باخت خود را پذیرفت و به حریف دست داد واز میز جدا شد اما نا گهان برگشت حرکتی انجام داد و ساعت حریف را به کار انداخت ..........نها یتا"خود را برنده اعلام کرد و در برابر اعتراض بازیکن اعلام نمود که :من داور هستم و من حکم می کنم .وبرای بازیکن مقابل راهی جز ترک مسابقات نگذاشته است. (در بازیهای متعارف چون بازی ثبت می شود الزام امضای برنده و بازنده در زیر برگه ی ثبت تعیین کننده ی قضاوت در مورد اختلاف احتمالی است. می توان با چیدن بازی و در نظر گرفتن حواشی بازی به حقیقت ماجرا پی برد.اما در بازی سریع چون ثبت حرکات صورت نمی گیرد کافی است که سرداور و یا یک نفر از تیم برگزاری برد٬باخت یا مساوی را گواهی کند.)اما وقتی یک طرف دعوا سرداور مسابقه باشد نتیجه معلوم است.تا انجایی که اطلاع داریم و در این دو هفته ی اخیر در تمام متون داوری جستجو کردیم چنین موردی را پیدا نکردیم(شرکت سرداور در مسابقه)و چون مورد مشابه ان نیز در هیچ جای دنیا اثفاق نیفتاده است –پیشنهاد می کنیم برگزار کنندگان نام خود را به عنوان مبتکر تازه ها٬در کتاب رکوردها و تازه های شطرنج به ثبت رساند.
|